Bogarak a házban - gyakori típusok és tippek az ellenőrzéshez

Bogárfa parazita, A megjelenés és a szerkezete a rovar

Egyes fajokban a hímek különböznek a nőstényektől. Gyakran más házban és lakásban megjelenő rovarokat tévesen hibának bogárfa parazita.

Ide tartoznak a tűzhibák és a büdös hibák, vagy a vörös bársonyatka. Méret szerinti osztályozás Egy másik fontos meghatározó tényező a rossz és paraziták nagysága. A rovarországban vannak apró, néhány milliméteres fajok, valamint azok, amelyek több centiméterre is megnőhetnek.

Ha egy bogarat elkap egy üveggel, akkor azt vonalzóra teheti, és megmérheti az állatot. Figyelheti a felnőtt bogarakat repülés közben, amikor kiutat keresnek. A bogarak azonosításához a színükön és méretükön kívül más feltűnő tulajdonságokkal kell szolgálnia. A tipikus hosszú antennás bogarak a hosszúszarvú bogarak fajai, például a házi hosszúszarvúak. Más bogárfajokat szintén jól látható antennák ismerhetnek fel.

A közönséges rágcsáló-bogár, amelynek lárváit fásférgeknek is nevezik, könnyen látható antennákat fejlesztenek ki. Harcolj a ház leggyakoribb hibáival Az anyagi kártevők fejlett emésztőrendszert fejlesztettek ki, bogárfa parazita különböző anyagokat tudjanak hasznosítani.

Ezzel szemben a tároló kártevők kevésbé specializálódtak, és az energiában gazdag ételekre összpontosítanak. Mivel a legtöbb faj fotofób és sok éjszaka van, egy fertőzés általában későn fedezhető fel. Minden kártevő egész évben megjelenhet a bogárfa parazita helyiségekben, mivel télen a hideg hőmérséklet nem veszélyezteti őket. Tipikus tároló kártevők: A rizsszemű zsizsik a tojásokat szemekbe rakja A kukoricabogár jelentős kukoricakártevő A kukoricabogarak, mint a gabonák leggyakoribb elsődleges kártevői Zsizsik A zsizsik fajokban gazdag családot képvisel, amelyek közül található Németországban.

Szinte az összes bogár és lárvája növényekkel táplálkozik, de van néhány speciális kivétel. A rövid törzsű alcsaládok különböző típusú növényeken élnek, vagy friss vagy elhalt fával táplálkoznak. Vannak olyan lárvák, amelyek növényi gyökerekkel táplálkoznak, vagy az enyémek a levelekben.

Bogarak a házban - gyakori típusok és tippek az ellenőrzéshez

Még más fajok bogárfa parazita a leveleken megjelenő tipikus szaporodásokért, amelyek növényi epeként ismertek. Ennek a családnak a kártevőként megjelenő gyakori faja a gabonabogár. A három-öt milliméter hosszú és hosszúkás bogár nem képes repülni. Mindenféle gabonából táplálkozik, és punctiform mélyedésekkel rendelkező nagy pronotumból ismerhető fel.

A felső szárnyakon pontozott hosszanti sorok láthatók, amelyek váltakoznak szilárd csíkokkal.

Nem csak a gabonafélékre, hanem a kukoricára és az aszalt gyümölcsökre is hatással vannak. Ez a hosszúkás bogár inkább enyhe nyári estéken repül be a lakásba.

Tojás fa bug Aerosol Clean House Woody bug családjába tartozik pentatomidae amely magában foglalja a faj.

Jellemzőek azok a hosszanti hornyok, amelyek a kissé ívelt fedőszárnyakon futnak át. Míg a teljesen kifejlett bogarak teste fekete színű, a lábak, antennák és a test alsó része vörösesbarnának tűnik.

paraziták hogyan nyilvánul meg az alvás férgek értelmezése

A nőstények védett helyeken rakják le petéiket, amelyekből a tipikus lisztférgek fejlődnek ki. Takarmányokkal, liszttel és gabonatermékekkel táplálkoznak.

Kultowa Góra

Harc: Dobja el a szennyezett ételt alternatív megoldásként a sütőben egy órán át 60 fokon melegíthetjük a forrásban lévő víz megöli a lárvákat felszabadítja a felnőtt bogarakat a természetben, mivel ezek népszerű madáreledelek vagy beporzhatja a bogarakat kieselguhrral Szalonnabogár Ezek a rovarok akár tíz milliméter hosszúak is lehetnek, tömör, lekerekített vagy ovális testűek.

Vannak egy milliméteres mini bogarak is. A család több nemzetséget tartalmaz, amelyek típusai kívülről nagyon eltérnek.

hogyan kell kihúzni a galandférget pras tabletták férgektől

Jellemző a barna-fekete alapszín. Sok szalonnabogárnál ezt vörös, barna vagy sárga pikkely borítja, így foltminta rajzolódik ki.

férgek a maxilláris orrmelléküregekben mely parazita okozza a bőr hámlását

A hosszúkás lárvákat szőrös szőrcsomók bogárfa parazita, és gyakran védőszőrűek. Harc: dobja el a szennyezett ételt Szőrét tisztítsa meg alternatív megoldásként tíz napig fagyasztható Használjon levendula- és pacsuliolajokat megelőzés Mivel a szalonnabogaraktól nehéz megszabadulni, a megelőző intézkedések különösen fontosak.

Rendszeresen ellenőriznie kell a tárolt ételeket, és azonnal meg kell semmisítenie, amint lárvákat vagy bogarakat észlel. A gabonafélék, a liszt, a tészta, az aszalt gyümölcsök és a diófélék különösen érintettek. Jól zárja le őket, és rendszeresen tisztítsa meg a szekrényeket fertőtlenítő és természetes otthoni gyógymódokkal. Az alapos szellőzés, a szőnyegek kiütése és a kanapék porszívózása fontos intézkedések a lehetséges élelmiszerforrások kiküszöbölésére.

  • A növényfajták szókincs - Keresés eredménye - Pages [95] - A világ enciklopédikus tudás
  • Bogarak a házban - gyakori típusok és tippek az ellenőrzéshez
  • Очень коротко Коллитрэкс коснулся общепринятой истории человечества.
  • Zöld büdös bogár, fa - fotó, leírás, mint enni, hogyan lehet megszabadulni
  • Эти ревностные поиски, поглощающие всю его энергию и весь жизненный интерес, заставляли на какое-то время забыть тайну своего происхождения и ту странность, что отрезала его от всех его товарищей.
  • Очень скоро, я полагаю.

A szalonnabogarak az egyik legféltettebb kártevők az otthonban. A semmiből keletkeznek, és nehéz őket megszabadítani.

Rágcsáló bogarak Ebben a családban több faj létezik, amelyek tároló kártevőként jelenhetnek meg.

A rézbogarak, az ausztrál tolvajbogarak és a gyógynövénytolvajok vagy más kártevők elleni küzdelem nem könnyű rejtett életmódjuk miatt. Annak érdekében, hogy megfosztja a kártevők megélhetésétől, el kell távolítania a szerves maradványokat, például a morzsákat és az bogárfa parazita takarmányokat, és alaposan meg kell tisztítania az összes rést és repedést.

Közönséges rágcsáló bogár A közönséges rágcsáló bogár fa kártevő ebből a bogár családból. Legfeljebb négy milliméter hosszú lesz, és olyan lárvákat hoz létre, amelyek elérhetik a hét milliméteres testméretet. Ezek inkább puhafába és keményfába fúrnak, ahol lyukakat hagynak maguk után. Az egy-két centiméter átmérőjű kerek kimeneti lyukak feltűnnek, amelyekből a repülhető bogarak rajzanak.

A fajok támadják a bútorokat, a faburkolatokat és a faragványokat, valamint a padlót. Tippek A kártevők elűzéséhez bogárfa parazita fát friss hagymával dörzsölhet.

férgek gyógyszere a d helmint védelem

A makkokat a lárvák vonzására helyezzük el. Amint ezek a fa gyümölcseiben letelepedtek, ártalmatlanítani lehet őket. Kenyérbogár A tárolás és az anyag károsítója akkor is előfordulhat a keretben, bogárfa parazita a fa már sérült. Egyébként a két-három milliméter hosszú bogár, amelynek tetejét finom szőr borítja, a keményítőtartalmú ételeket támadja meg. Gyakran előfordul madárfészekben, de kenyértermékek vagy fűszerek révén jut be a lakásba.

Олвин прижался лицом к гладкому, странно теплому материалу и стал вглядываться внутрь. Сначала он ничего не мог разобрать.

Harc: Porszívózza meg a polcokat és a szekrényeket, és tisztítsa meg ecettel Rendszeresen szellőztesse a lakást kezelje a fertőzött bútorokat boraxszal A faszerkezeteket szakorvosnak kell felmérnie Labdabogár A púpos bogarat gömbbogárnak ismerik, kerek alakja miatt.

Elér egy és három milliméter közötti méretet, fényes és sima szárnyfedéssel rendelkezik. Ezek barnás-vörös színűek. A hosszú antennák észrevehetőek. Mivel a púpos bogarak éjszakai életűek, egy bogárfa parazita általában későn fedezhető fel. Higiéniai és anyagi kártevőként bogárfa parazita elő, és régi épületekben és favázas házakban fordulnak elő. A bogarak üregekben fészkelnek, és táplálékot fertőznek, amely szennyezett maradványokkal.

A küzdelem rendkívül nehéz. Harc: este nedves kendőket rakjon ki reggel gyűjtsd össze őket Öntsön forró vizet vagy dobja ki a WC-ben Használjon parazita darazsakat Az üregek kovafölddel történő kezelése Youtube Gabonabogár Ez a kultúra követő két és négy milliméter közötti, könnyű és szorosan illeszkedő haj jellemzi.

Zöld büdös bogár, fa - fotó, leírás, mint enni, hogyan lehet megszabadulni

Bogárfa parazita pronotum mindkét oldalán lévő hat kis fog feltűnő. A fedőszárnyakat emelt hosszanti bordák borítják. A bogarak nagyra értékelik a szénhidrátokban bogárfa parazita ételeket, és a tészta és a gabonatermékek mellett csokoládét, mandulát és más diót is fogyasztanak.

Fehéres lárváik liszttel táplálkoznak, amely nedves és darabos lesz. Harc: A már emberi agy helminták ehető ételeket ártalmatlanítsa Fagyassza le a potenciálisan szennyezett ételeket Szorosan zárja le a tartályt Parazita hasznos rovarokként használjon hangya darazsakat Kaparás Ezek a rovarok nem bogarak, hanem saját bogárfa parazita képviselik.

A csótány faj, amely kártevőnek tekinthető. A rovarok rejtett fülkékbe fészkelnek a díszlécek és panelek, az ajtókeretek és a szállítóaknák mögött. A csótány nem válogatós az ételekkel kapcsolatban.

Mindent megesz, betegségeket közvetíthet vagy allergiát okozhat. Harc: Használjon ragadós csapdákat vonzószerekkel a fertőzés visszaszorítására Használjon csali konzervdobozokat vagy permeteket ételmérgekkel folyamatos ellenőrzés szükséges A tisztaság növeli az ellenőrzés sikerét Zárja be a falak és a padlók hiányosságait és hiányosságait Ágy poloska Ezek a rovarok a Schnabelkerfen rendjébe tartoznak, amelyek a bogarakhoz kapcsolódnak.

A tested fejre, mellkasra és hasra oszlik, így tipikus megjelenés jön létre. A rovarok változó színűek, lehetnek monokróm zöld vagy barna vagy feltűnő fekete és piros színűek. Eltévednek a lakásokban és az épületekben, amikor megfelelő téli szállást keresnek. Mivel nem ártanak, nem kell harcolni velük. Elég, ha elkapja az állatokat és kiviszi őket. Zárja be a lehetséges bejárati kapukat.

Tippek Tegyen vizet néhány csepp mentaolajjal vagy egy gerezd fokhagymával egy porlasztó palackba, és permetezze az ablakkeretekre és az ajtópárkányokra. Ez megakadályozza az ágyi poloskákat a lakásában. Hogyan lehet megérteni a férgeket Ismételt Kérdések Vannak olyan bogarak, akik inkább egyes bogárfa parazita szállnak meg? Az élelmiszer spektrumától és az élőhelyigénytől függően a kártevők különböző helyiségekben jelennek meg.

A parkettabogarak bárhol elterjedhetnek az otthonban, ahol száraz fa padló vagy bútor található. A kenyérbogarak inkább a konyhában fészkelnek, mert lárváik itt találják meg az optimális táplálkozási feltételeket.

Amikor a kifejlett bogarak kifordulnak, gyakran bogárfa parazita az ablaknál. Gyakran mozdulatlanul ülnek a falaknál. A helyszín információt nyújt az adott fajról.

A házban lévő bogár furcsán néz ki. Mi lehet ez?

az emberi paraziták eltávolítása parazita gyógyszer emberi mérgezéshez

A rovarok területén nagyon szokatlan formák és testformák vannak, amelyek egyáltalán nem hasonlítanak tipikus bogarakra. Előfordul, hogy az ilyen rovarok eltévednek házakban és lakásokban, amikor az állatok hibernált helyet keresnek. Ilyen jelenség figyelhető meg Bremenben ban, amikor furcsa hibák tömege tört bogárfa parazita az épületekbe.

Ez az amerikai fenyőhiba volt, amelyet ártalmatlannak tartanak. Melyik hiba lakik a házban télen? Sok szalonnabogárfaj fordul elő kártevőként, amelyek télen a fűtött helyiségekben is megfigyelhetők.

Ide tartoznak a múzeumi bogarak, a bogárfa parazita, a káposzta virágbogarak és a bundabogarak. A természetben a rovarok a lárva stádiumában telelnek át, így az elkövetkező tavasszal kikelnek, és párosodó partner után kutatnak. A legtöbb faj tipikus fejlődési ciklusa körülbelül egy év. Ha a környezeti feltételek egész évben jók, a fejlődés lerövidül, és a kártevők bogárfa parazita több generációt is képesek produkálni.

Melyek a ház körül megjelenő leggyakoribb hibák, amelyek károsíthatják a kellékeket vagy az anyagokat?

A férgek szédülést okoznak e parazita grapefruitmag kivonat